Planetárium: Visszatérés a Holdra

Planetárium: Visszatérés a Holdra

előadás gyerek tudomány
Admin 2019. május 15., szerda 16:00
Helszín/Szervező: Agóra Tudományos Élményközpont

40 éve jártunk utoljára a Holdon – ideje visszatérni. Az Agórában megtekinthető a Google Lunar XPRIZE félórás planetáriumi teljeskupolás-show-ja egy megmérettetésről, amelybe végül mindenkinek beletört a bicskája. A Google holdversenyében privát csapatok vetélkedtek, céljuk az volt, hogy felküldjenek egy holdjárót a Holdra, ami ott megtesz 500 métert és az akcióról képet továbbít a Földre. A tíz évig tartó projektben 16 csapat indult, de a végén már csak 5 maradt versenyben, a holdjárók indulási határidejét pedig többször módosították. A díjat 2018 év elején visszavonták, mivel egyértelmű volt, hogy belátható időn belül egyik versenyző sem teljesíti a feltételeket, ugyanakkor tavasszal a Xprize bejelentette, hogy új szponzort keres és kidolgozza az új versenyfeltételeket. Ahogy sok más csapat, a Puli Space Technologies nevű magyar társaság is kilépett már korábban a versenyből, de nem tettek le róla, hogy saját holdjárójukat felküldjék a Holdra.

Magyar narrátor: Gáti Oszkár

A programot 6 éves kortól ajánljuk.

A planetárium befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel.

Időpontok:                                   

2019. április 20., szombat 13 óra

2019. április 24., szerda 16 óra

2019. április 25., péntek 16 óra

2019. április 26., szombat 13 óra

2019. április 27., vasárnap 13 óra

Forrás: https://www.agoradebrecen.hu/agora-programok/visszateres-a-holdra-egyszer-s-mindenkorra-2/További gyerekprogramok

Keresés


tól

Hirdetés