A Mézga Család – zenés vígjáték

A Mézga Család – zenés vígjáték

színház zene vígjáték
Admin 2019. május 28., kedd 19:00
Helszín/Szervező: Kölcsey Központ

A Mézga Család c. zenés vígjátékban az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. A szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia.

Szűcs Gábor rendező kiemelte:

„Ha egy rajzfilmsorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba, mi, a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek szülöttei gondolkodás nélkül vágnánk rá: Mézga Család. A több mint három évtizeden át töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat egy kedves, színes, a valóságosnál emberibb világot teremtett, amelybe jó érzés volt hétről hétre hazatérni. Mézga Géza és Paula, Aladár, Kriszta, Blöki, Maffia, Hufnágel Pisti és Máris szomszéd, Romhányi József és Nepp József remekül eltalált, felejthetetlen karakterei olyan valóságosak, hogy szinte lelépnek a képernyőről. Mi épp erre alapoztunk: a Mézga család karakterei keljenek életre a színpadon. Hiszem, hogy ez sikerülni fog, és a felhőtlen, zenés, szórakoztató előadás a fiatalokat is elrepíti egy térben és időben messzi, szebb világba, ami után ők is megértik, hogy mit jelent, ha a szüleiktől azt hallják: MZ/X, MZ/X, jelentkezz!”

A Mézga Család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal is.


Rendező: Szűcs Gábor

Zeneszerző: Mészáros László

Főcímdal: Deák Tamás

Író: Deák Lőrincz Andrea

Dramaturg: Romhányi Ágnes


Szereposztás:

Mézga Géza: Magyar Attila / Bodrogi Attila

Paula: Balázs Andrea / Kokas Piroska

Kriszta: Andrádi Zsanett

Aladár: Náray Kovács Zsombor / Maszlag Bálint

Máris szomszéd: Szacsvay László / Maszlay István / Tűzkő Sándor

Tivadar: Tűzkő Sándor

Maffia: Katona Klaudia

Blöki: Mező Zoltán

Icu: Deák Lőrincz Andrea

Forrás: http://kolcseykozpont.hu/program/mezga-csalad-zenes-vigjatek/További színházi előadások

Keresés


tól

Hirdetés