MODEM REC >Videolabor középiskolásoknak

MODEM REC >Videolabor középiskolásoknak

film ifjúsági tanfolyam workshop
Admin 2019. május 30., csütörtök 16:00 - 18:00
Helszín/Szervező: MODEM

Részletek
Ha kedvet kaptál a filmezéshez, szeretnél a mobiloddal profibban videózni, kíváncsi vagy, hogy milyen a jó beállítás, mire képes a telefon és mi is az a storyboard, sound design vagy livestream, ráadásul ráérsz kéthetente csütörtökönként 16-tól 18 óráig, várunk a MODEM ingyenes videolaborjába. A középiskolásoknak szóló műhelyben megmutatjuk, mit hozhatsz ki egy telefonos felvételből, miként használd a kézi kamerát és mivel dobd fel a videód, azaz: hogyan tudsz amatőr eszközökkel akár profi filmet is készíteni. Mindeközben filmtörténeti alkotásokkal és filmes szakemberekkel is találkozunk. A félév során házi feladatokat is adunk, amivel gyakorolhatsz, és egymás munkáit is megnézhetjük. A labor végére akár saját névjegyfilmedet is elkészítheted.
A műhelyt Váczi Lilla médiaművész (MOME, média-design szak), a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium mozgókép-animáció tanára és Hutanu Emil mozgóképművész (Eszterházy Károly Egyetem), a MODEM videós munkatársa vezeti.
A foglalkozások mindenki számára ingyenesek, de a létszám korlátozott, ezért kérjük, legkésőbb február 5-ig küldd el jelentkezésed a regisztracio@modemart.hu e mail címre, a tárgyban szerepeltetve a videolabor kifejezést.
Nézd meg, állítsd be, vedd fel és vágd meg!

május 02. Mozgókép on-line
A mozgókép már nem csupán a mozivásznon vagy a TV-ben jelenik meg, hanem napjainkban a web, a játékfejlesztés, a színház, a virtuális valóság szerves része is. A workshop a filmkészítés kortárs trendjeire koncentrál, szokatlan technikai vagy narratív megoldásokra, amelyekben a befogadó már nem csupán passzív néző, hanem alkalmanként irányítója is az eseményeknek.

vendég: Bakk Ágnes Karolina médiakutató, a MOME Phd-hallgatója
______________________________________________________
május 16. Mozgókép a kiállítótérben
Ami egy festőnek a vászon, egy videóművésznek a projektor, TV, monitor, hangfal és egyéb technikai eszközök. Tartalom és bemutatási mód szorosan összefügg egy kiállítás megtervezése és kivitelezése során.A videó médiuma önálló művészeti ágként működik, amelynek bemutatása a mozivászon helyett a múzeum intézményi keretei között valósul meg.
vendég: Don Tamás
A MODEM kurátora, kulturális projektek szervezője
______________________________________________________
május 30. Hang és zene
A filmet nehéz elképzelni hang nélkül, azonban laikusként szinte fel sem tűnik a hangok atmoszférateremtő ereje. A filmzene, zörejek, beszéd a zeneszerzők, hangmérnökök és sounddesignerek terepasztala, akik a vizuális hatáson túl különleges élményt nyújtanak a befogadó számára a filmnézés során.
vendég: Lukács Péter Benjámin hangmérnök  (Testről és Lélekről, Superbia, LOVE)
______________________________________________________
június 13. Filmelmélet
A filmet nem csak nézni jó, hanem olvasni is róla! Egy kritika segít bennünket eligazítani a film értelmezésében, új nézőpontokat adhat a látottakhoz. Az elemzés és kritikaírás elmélyült szakmai tudást igényel, mely nem csupán filmtörténeti, hanem filozófiai, irodalmi és társadalomismereti tudást is igényel. Ez az alkalom betekintést nyújt számunkra a kritikai látásmódba, a szövegírás rejtelmeibe.
vendég: Buzsik Turner Kriszti
A Cinemániás fiatal kritikusa, a Filmtekercs mentoráltja, kommunikáció szakos hallgató (ELTE)

Forrás: https://www.facebook.com/events/358464048307296/További programok Debrecenben

Keresés


tól

Hirdetés